luni, 22 iunie 2015

Constipatia, un discomfort major al femeilor



Constipatia reprezinta, fara indoiala, o stare inconfortabila pentru toata lumea, dar mai ales pentru femei. De cele mai multe ori, pentru a scapa de acest disconfort major, trebuie sa vedem mai intai care au fost cauzele.
In randurile ce urmeaza, vom face o scurta trecere in revista a principalelor probleme de sanatate si disfunctionalitati ale vietii cotidiene ce pot da nastere simptomelor constipatiei.

Retineti insa ca, daca aveti experiente repetate privind constipatia, cel mai indicat ar fi sa va faceti o programare la medicul dumneavoastra pentru analize, un diagnostic exact si tratament adecvat.

Ce este in neregula?

Constipatia apare atunci cand scaunul nu este eliminat din intestinal gros in mod regulat, de cel putin trei ori pe saptamana. O intarziere in frecventa tranzitului intestinal poate duce la simptome precum aparitia scaunelor tari, evacuare incompleta, nevoia de evacuare manuala, cu ajutorul degetului.

Simptomele constipatiei pot proveni dintr-o gama intreaga de motive. In primul rand, trebuie avute bolile de care suferiti si starea generala de sanatate a pacientului. Iar urmatoarele boli pot include constipatia printre simptomele lor. Vorbim aici de diabet, deficiente electrolitice, sindromul de colon iritabil, hipertiroidismul, sarcina sau, pur si simplu, constipatia poate aparea ca efect secundar al unor medicamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu