Bucataria indiana este considerata ca fiind una dintre cele
mai populare bucatarii exotice din lume. De exemplu, in Anglia curry
inlocuieste pestele si cips-urile ca un fel de mancare national. Ca o
curiozitate, multi turisti din Vest sunt de obicei surprinsi sa afla despre
cuvantul "curry" ca provine de fapt din Anglia si deriva de la
cuvantul "kari", care inseamna sos.
Traditia culinara indiana a fost influentata timp de mii de
ani, asa ca in momentul in care mergeti la un restaurant indian veti avea ocazia sa alegeti din mai multe arome, dar cele mai
renumite sunt parfumul delicat al iasomiei, al trandafirilor si al lemnului de
santal in aer cald. Exista, de asemenea, si mirodeniile care sunt esentiale
pentru bucataria indiana.
Diversitatea ingredientelor si a mirodeniilor o fac
extrem de gustoasa.
Pentru a va da seama de complexitatea bucatariei indiene,
trebuie sa stiti ca pentru a desavarsi fiecare fel de mancare, se folosesc in
jur de douazeci de condimente care se bat intr-un mojar.
Iata un exemplu de
astfel de ingrediente: ardei rosu, piper, ghimbir, chimen, cardamom,
scortisoara, cuisoare, turmeric, sofran (ingredient idela pentru preparatele
din orez, deoarece le da gustul sau fin), coriandru (care este extrem de
puternic si picant, ideal pentru sosuri). Pentru gatit de foloseste, in
general, ghee (unt topit) in combinatie cu ulei de susan, ulei de mustar sau
seminte de nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu