marți, 18 noiembrie 2014

Bucataria indianaBucataria indiana este considerata ca fiind una dintre cele mai populare bucatarii exotice din lume. De exemplu, in Anglia curry inlocuieste pestele si cips-urile ca un fel de mancare national. Ca o curiozitate, multi turisti din Vest sunt de obicei surprinsi sa afla despre cuvantul "curry" ca provine de fapt din Anglia si deriva de la cuvantul "kari", care inseamna sos.

Traditia culinara indiana a fost influentata timp de mii de ani, asa ca in momentul in care mergeti la un restaurant indian veti avea ocazia  sa alegeti din mai multe arome, dar cele mai renumite sunt parfumul delicat al iasomiei, al trandafirilor si al lemnului de santal in aer cald. Exista, de asemenea, si mirodeniile care sunt esentiale pentru bucataria indiana. 

Diversitatea ingredientelor si a mirodeniilor o fac extrem de gustoasa.
Pentru a va da seama de complexitatea bucatariei indiene, trebuie sa stiti ca pentru a desavarsi fiecare fel de mancare, se folosesc in jur de douazeci de condimente care se bat intr-un mojar. 

Iata un exemplu de astfel de ingrediente: ardei rosu, piper, ghimbir, chimen, cardamom, scortisoara, cuisoare, turmeric, sofran (ingredient idela pentru preparatele din orez, deoarece le da gustul sau fin), coriandru (care este extrem de puternic si picant, ideal pentru sosuri). Pentru gatit de foloseste, in general, ghee (unt topit) in combinatie cu ulei de susan, ulei de mustar sau seminte de nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu